Η μεγάλη ληστεία του τρένου Michael Crichton

ISBN: 9789600411683

Published:

Paperback

358 pages


Description

Η μεγάλη ληστεία του τρένου  by  Michael Crichton

Η μεγάλη ληστεία του τρένου by Michael Crichton
| Paperback | PDF, EPUB, FB2, DjVu, talking book, mp3, ZIP | 358 pages | ISBN: 9789600411683 | 9.40 Mb

Ενα συναρπαστικό μυθιστόρημα του Μάικλ Κράιτον, μια εκπληκτική αναπαράσταση του πιο διαβόητου εγκλήματος της βικτοριανής Αγγλίας, της πρώτης και πλουσιότερης αστικοποιημένης κοινωνίας στον κόσμο. Σε μια εποχή που το αδιαμφισβήτητο άλμα προόδου –κατάMoreΕνα συναρπαστικό μυθιστόρημα του Μάικλ Κράιτον, μια εκπληκτική αναπαράσταση του πιο διαβόητου εγκλήματος της βικτοριανής Αγγλίας, της πρώτης και πλουσιότερης αστικοποιημένης κοινωνίας στον κόσμο.

Σε μια εποχή που το αδιαμφισβήτητο άλμα προόδου –κατά τη βικτοριανή νοοτροπία– συνεπαγόταν τόσο υλική όσο και ηθική βελτίωση των όρων ζωής, η έκπληξη ήταν μεγάλη όταν αποκαλύφθηκε ότι η τάξη των κακοποιών βρήκε τρόπο να εκμεταλλευτεί την πρόοδο και μάλιστα πραγματοποίησε τους σκοτεινούς σκοπούς της μέσα στο ίδιο το σύμβολο της, το τρένο. Ακόμα και σήμερα, που μας χωρίζει πάνω από ένας αιώνας από τη Μεγάλη Ληστεία του Τρένου, ο μέσος δυτικός κόσμος αστός συνεχίζει να πιστεύει ότι η εγκληματικότητα είναι αποτέλεσμα της φτώχειας, της αδικίας και της ελλιπούς εκπαίδευσης και ότι οι κακοποιοί είναι άτομα χωρίς ιδιαίτερες ικανότητες, στερημένα και πιθανώς ψυχικά διαταραγμένα που παραβαίνουν το νόμο εξαιτίας μιας απελπιστικά έντονης ανάγκης τους, όπως οι τοξικομανείς.

Οταν πρόσφατα αναφέρθηκε ότι τα περισσότερα βίαια εγκλήματα στους δρόμους της Νέας Υόρκης δεν διαπράχθηκαν από εξαρτημένα άτομα, η διαπίστωση αντιμετωπίστηκε με σκεπτικισμό και ανησυχία, πράγμα το οποίο φανερώνει τη σύγχυση στην οποία εξακολουθούμε να βρισκόμαστε μέχρι σήμερα εκατό χρόνια μετά τη βικτοριανή εποχή.Ο Μάικλ Κράτιον γεννήθηκε στο Σικάγο το 1942.

Σπούδασε στο κολέγιο Χάρβαρντ και στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ. Το 1969 έγινε βοηθός καθηγητής στο Ινστιτούτο Σολκ στη Λα Γιόλα της Καλιφόρνιας. Εχει γράψει πολλά μυθιστορήματα χρησιμοποιώντας διάφορα ψευδώνυμα αλλά και το δικό του όνομα. Τα πιο γνωστά απ αυτά, Ιουράσιο Πάρκο, Ανατέλλων Ηλιος, Αποκάλυψη, Κονγκό, κυριάρχησαν στις Αμερικάνικες λίστες των μπεστ σέλερ, μεταφέρθηκαν με επιτυχία στον κινηματογράφο και μεταφράστηκαν στη γλώσσα μας.Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Η μεγάλη ληστεία του τρένου":


my1stwebsite.eu

©2009-2015 | DMCA | Contact us